Yhdistelmäkattilat

Yhdistelmäkattiloilla monipuolisuutta lämmöntuottamiseen

Yhdistelmäkattiloilla eri energiapolttoaineiden rinnakkaiskäyttö on mahdollista. Usein yhdistelmäkattilan valintaperusteena on halu saada monipuolisuutta lämmöntuottamiseen. Tällöin energiapolttoainetta voidaan vaihdella sen saatavuuden ja hinnan mukaan. Yhdistelmäkattilalla lämmitysmuodon vaihto ei vaadi mitään
muutoksia kattilassa.

Jäspi Tupla ja Triplex -kaksoispesäkattiloiden polttoaineeksi sopivat öljy, bioöljy, maakaasu sekä puuklapi. Jäspi Biotriplex -yhdistelmäkattila on ensisijaisesti suunniteltu pelletille ja puuklapille, mutta pellettipolttimen sijasta kattilaan voidaan asentaa myös öljy- tai maakaasupoltin.

Jäspi VPK -vaihtopolttokattilan tulipesässä voidaan polttaa puuta, pellettiä, öljyä tai maakaasua. Kaikissa yhdistelmäkattiloissa on sähkövastus, joka takaa peruslämmön tuoton häiriötilanteissakin. Vaihtopolttokattilalla lämmitystapa valitaan kattilan varusteita vaihtamalla.

Energiavaraajan kautta systeemiin liitettävissä aurinko- tai lämpöpumppulämmitys

Yhdistelmäkattiloiden kanssa suositellaan käytettävän energiavarajaa, mikäli puuta käytetään lämmityksessä usein. Tällöin lämmitysjärjestelmä on myös täydennettävissä hybridijärjestelmäksi, koska varaajan kautta systeemiin voidaan helposti kytkeä aurinko- tai lämpöpumppulämmitys.

Katso kaikki Jäspi-Yhdistelmäkattilat tästä >

Katso Jäspi-Yhdistelmäkattilat -esite tästä >

To see the video, please update your flash player here.