Maalämpöpumput

Maalämpöpumput ovat tehokkaimpia lämpöpumppulaitteita

Maalämpöpumppu hyödyntää maahan, kallioon tai vesistöön varautunutta energiaa. Alkuinvestoinniltaan maalämpöpumput ovat yleensä suhteellisen kalliita, mutta myös tehokkaimpia lämpöpumppulaitteita. Kun maalämpöpumppu on oikein mitoitettu, se toimii hyvällä hyötysuhteella pitkiä jaksoja lämmityskaudella ja huipputehon lisätarve katetaan useimmiten sähkövastuksella. Yleensä maalämpöpumppuinvestointi on sitä kannattavampi, mitä suurempi kiinteistö on.

JÄMÄ Star -maalämpöpumppumallisto mahdollistaa energiatehokkaan, ekologisen ja huolettoman lämmitysratkaisun pitkälle tulevaisuuteen.

Malliston maalämpöpumput soveltuvat vesikiertoisiin lämmitysjärjestelmiin niin uudis- kuin saneerauskohteissakin. Kohteesta riippuen maalämpöpumpuksi voidaan valita energiavaraajaan (esim. Jäspi GTV Hybrid 500 -varaaja) tai erilliseen maalämpöpumppua varten kehitettyyn käyttövesivaraajaan (Jäspi VLM Star) yhdistettävä JÄMÄ Star tai sekä lämmityksen että lämpimän käyttöveden tuottava JÄMÄ Star RST.

JÄMÄ-maalämpöpumput on varustettu tehokkailla kompressoreilla ja alan parhailla komponenteilla. Näiden ansiosta JÄMÄ Star ja Star RST -maalämpöpumppujen lämpökerroin (COP) on jopa 5,03 * (tuottaa viisi kertaa enemmän energiaa kuin laite kuluttaa). Lisäksi ne ovat tyylikkäästi muotoiltuja, käyntiääneltään erittäin hiljaisia ja tilantarpeeltaan kompakteja.

* Normin EN 255 mukaan, lämmönkeruunesteen tulolämpötila 0 °C / lämmitysveden menolämpötila 35/50 °C. Lukuihin ei ole laskettu mukaan kiertovesipumppujen energiankulutusta.

Maalämpöpumpun toimintaperiaate

Lämpö otetaan lämmönlähteestä (kallio, maaperä tai järvivesi) suljetun lämmönkeruujärjestelmän kautta, jossa kiertää jäätymisenestoaine-vesiseos. Lämmönkeruunesteen energia siirtyy lämpöpumpun höyrystimessä kylmäaineeseen. Kylmäaine höyrystyy, jonka jälkeen se puristetaan kompressorissa. Lämmennyt kylmäaine johdetaan lauhduttimeen, josta sen energia siirtyy lämmityspiiriin (molemmat mallit) ja käyttöveteen (vain JÄMÄ Star RST).

JAMA-maalampopumpun toimintaperiaate

To see the video, please update your flash player here.