Lämpöpumppulämmitys

Kaukoran laajasta JÄMÄ-lämpöpumppumallistosta löytyy sopiva lämpöpumppuratkaisu niin uudisrakentajan kuin saneeraajankin tarpeisiin.

Lämpöpumppu ottaa talteen auringosta varastoituvaa lämpöenergiaa ja käyttää sitä hyödyksi kiinteistön ja käyttöveden lämmitykseen. Lämpöpumpun tehokkuutta lämmöntuottajana kuvataan lämpökertoimen (COP) avulla. Lämpökertoimen arvoihin vaikuttavat lämmönlähde ja sovellettava lämpöpumpputekniikka.

Kaukoran laajasta JÄMÄ-lämpöpumppumallistosta löytyy sopiva lämpöpumppuratkaisu niin uudisrakentajan kuin saneeraajankin tarpeisiin. Mallistoon kuuluvat maalämpöpumput (JÄMÄ Star ja Star RST) ja ilma-vesilämpöpumput (JÄMÄ Moon).

Lämpöpumput säästävät sähkön tai öljyn kulutusta ja vähentävät lämmitystarvetta puulämmityksen yhteydessä.

Lämpöpumpun investointikustannuksia on pidetty usein melko korkeina. Energiahintojen noustessa lämpöpumput ovat kuitenkin yleistyneet viime vuosina niin uudis- kuin saneerauskiinteistöjenkin lämmitysjärjestelminä. Ne säästävät primäärienergian (esimerkiksi sähkön tai öljyn) kulutusta ja vähentävät lämmitystarvetta esimerkiksi puulämmityksen yhteydessä.

Lämpöpumppu on ekologinen valinta

Lämpöpumppu on myös ekologinen vaihtoehto silloin, kun lämpöpumpun käyttö vähentää lämmitysoljyn kulutusta. Kun lämmitysöljyllä tuotettua lämpöä korvataan esim. maalämmöllä, sitä kautta vähenee myös hiilidioksidin sekä muiden ympäristölle haitallisten kaasujen päästöjen määrä.

Maalämpöpumput

Maalämpöpumput 6-17 kW

Ilma-vesilämpöpumput

Ilma-vesilämpöpumput

To see the video, please update your flash player here.